OKTOBER 2018

Beste vrienden en vriendinnen, donateurs en allen die onze Stichting een warm hart toedragen.
Op 14 oktober j.l. hebben we een open huis-tuindag georganiseerd met als doel de financiering van de zomervakantie in 2019 voor ‘onze’ 66 Armeense kinderen die er al een jaar naar uit kijken.A9R1f0yhdg wh3dyv 50hk

De tuin was een plaatje dankzij het harde werken van José en Suren. Op zaterdag werden er tenten opgezet met hulp van overbuurman Wiel en bestuursleden.
Het huis was ingericht als verkoopruimte voor de keramiek van Cobie, de kaarsen van Marijke, de vilten sjaals van José, de gebreide sloffen en baby-slofjes van Mevrouw Nijsten, aquarellen van Mylène Janssen en wereldtextiel uit een erfenis gekregen voor onze stichting. Helaas was het Madame Reijnen niet mogelijk de kaart te leggen vanwege gezondheidsproblemen.

A9R12ygjfa wh3dyz 50hkHet was een geweldige dag; de zon scheen uitbundig en er was geen wolkje te zien. Buiten in het prieeltje bakte Mevrouw Tonnie haar wafels. Onder de carport werden pizza’s gebakken door Huib, Annelien en Gé. Gohar had heerlijke baklava en hartige croissants gebakken, die als zoete koek werden verorberd. Joke had de regie over verkoop van gebak en drankjes. Onder de perenboom verkocht Wip walnoten en kweeperen (uit eigen tuin) en ook deze werden gretig gekocht zodat nieuwe aanvoervan noten nodig was. In het huis verkochten Cobie, Marijke en Ernie keramiek, kaarsen en sloffen. Femke maakte tekeningen en verkocht deze. Tuur hielp Wip bij het vullen van zakken noten en kweeperen. Alles voor de Armeense kinderen.

De gasten druppelden gestaag naar binnen en er werd goed gekocht, gedronken en gegeten en gezelligA9R7lmwkt wh3dz2 50hkbijgepraat. Zo werd het een heel geslaagde open-huis-tuindag. Onze dank aan alle vrijwilligers die ons elk
evenement ondersteunen en die net als wij een warm hart hebben voor ‘onze’ kinderen in Armenië.

Onze stichting maakt samen met acht andere stichtingen deel uit van het ‘Platform Wereldburgerschap Valkenburg’, waaronder ook de wereldwinkel in Valkenburg, die helaas haar deur moest sluiten vanwege teruglopende inkomsten en hoge huur. Er zat nog een bedrag in de kas dat verdeeld werd onder de andere stichtingen: elk kreeg €625 dat besteed dient te worden aan een fairtrade doel en verantwoord in het jaarverslag van het Platform.
Het Platform organiseerde ook dit jaar de Internationale week van de vrede
van 16 tot en met 23 september, waaraan ook onze stichting weer meewerkte.

A9R840eww wh3dz5 50hkGraag willen wij al onze donateurs en vrienden bedanken voor hun steun gedurende vele jaren. Dank je wel Mevrouw Eijck dat u voor uw verjaardag in plaats van cadeaus onze stichting heeft aanbevolen bij uw gasten, wat een heel mooi bedrag opleverde. Natuurlijk willen wij ook deze gasten heel hartelijk danken. Het merendeel van dit bedrag werd al besteed aan duur medisch onderzoek en fysiotherapie, waarvoor de maandelijkse toelage ontoereikend is.

En hartelijk dank aan een anonieme gever die €400 schonk voor dure medicijnen voor schrijnende gevallen die wij op onze laatste reis tegenkwamen. Zoals voor Martik die uitgebreid neurologisch onderzocht werd. Gelukkig blijkt hij geen tumor te hebben, maar er zijn wel afwijkingen geconstateerd waarvoor hij langdurig behandeld zal moeten worden. Ook Hasmik, ons meisje dat wacht op een hartoperatie heeft na uitgebreid medisch onderzoek veel meer problemen, zoals een ernstig ijzer- en vitaminegebrek en vergroeide voeten. Ook zij krijgt dankzij onze extra giften nu medicijnen en fysiotherapie. Zij blijft onder medisch toezicht, alleen wanneer zij voldoende herstelt kan de hartoperatie plaaA9Ruarc4c wh3dz8 50hktsvinden.

Een special woord van dank voor Mevrouw L.Nijsten, die niet alleen een warm hart heeft voor ‘onze’ kinderen maar ze ook letterlijk warm houdt door het breien van sloffen en sjaals.

Tot slot wenst het hele bestuur u fijne, warme feestdagen en een voorspoedig 2019 en hoopt dat u ons blijft steunen.

Logo-strafael

logo 1

Login

Engel Rafael

engel rafael 2

Nieuwsbrief

Go to top